Прудънс и червения барон

Предлага се в превод на български език от Сиела и Хеликон. Предлага се на английски език чрез Amazon Kindle  тук.
Кликнете тук за превод на английски език

 

Прудънс и Червения Барон

Прудънс Бокс идва да стане учителка в абсурдния свят на комунистическа България, тъкмо когато правителството се кани да насили някои от своите граждани да си сменят иманата. Като „Другарката Учителка”, нейната дискретност е подложена на тежъки изпитания от управата на училището и само чувството й за хумор я спасява от изискванията на ескцентричните й колеги.

Въпреки пакета с презервативи, сложени в багажа й от нейния отговорен, но хладен пастрок, ръстта, както и възпитанието й, така бяха ограничили романтичните очаквания на Прудънс, че тя е доста шокирана да бъде ухажвана от красив млад мъж. Тяхната любов расте най-вече в красивия крайморски парк на града.

Има само един проблем – бащата на младия мъж е Полковник от Държавна Сигурност! Препятствията, поставени пред младата двойка, водят до отлаганито на тяхната любов.

Но времената се менят! Десет години по късно, със съпруг в затвора, малко дете, свекър – беглец от закона, заплашителни телефонни обаждания от главатаря на група Албански мафиоти и нейната наемателка-доминейтрикс на първите страници на жълтата преса, Прудънс ще трябва да прояви голяма предпазливост и хитрина за да оправдае името си и да спаси семейството си.

Прудънс и Червения Барон е романтична комедия, коята хвърля лична светлина върху огоромните промени в Европа през последните двадесет години.